LEGO-konkurrencer

FLL hos LearningTechLab

 

FIRST LEGO League er et tværfagligt teknologiprojekt for børn og unge i alderen 10-16 år formet som en programmerings- og naturfagskonkurrence, som i Skandinavien arrangeres af FIRST Scandinavia. Formålet med konkurrencen er at øge interessen for teknologi og naturvidenskab blandt unge mennesker, og på den måde give dem mod på at blive fremtidens ingeniører og forskere.

 

Antvorskov Skole og LTL har siden 2009 deltaget i konkurrencen, først med et enkelt hold, men senest med hele 6. årgang samt et tilvalgs hold - og med stor succes.

 

2015 var første gang, at der blev afholdt FLL i Slagelse Kommune med hjælp fra LearningTechLab - da en af de indledende regionale turneringer fandt sted på Antvorskov Skole. Og med 15 tilmeldte hold var konkurrencen en succes.

LEGO Green City hos LearningTechLab

 

Det tværfaglige projekt LEGO Green City omhandler begrebet bæredygtighed i vores nærmiljø. Byen Green City benytter sig af vedvarende energi og håndterer affald og luftforurening på en for miljøet ansvarlig måde.

 

Med LEGO Green City udvikler eleverne en lang række kompetencer, når de aktivt bygger, udforsker, undersøger, opstiller hypoteser, samarbejder og kommunikerer.

 

Med projektet LEGO Green City er det oplagt at lave sin egen turnering - en miniversion af FLL. I 2015 afholdte Antvorskov Skole og LTL derfor for første gang en kommunal turnering i LEGO Green City for 3. og 4. klasser. 

 

LEGO Space hos LearningTechLab

 

LEGO Space er et tværfaglige projekt i fagene natur teknologi, dansk og matematik, hvor eleverne møder mange af de udfordringer, som en rejse ud i rummet byder på. 

Med Space Challenge fra LEGO Education kan man lave robotturneringer og udfordre eleverne til at konkurrere i innovation, samarbejde og kreativitet.

Lige som LEGO Green City kan LEGO Space bruges som en miniversion af FLL. 2017 blev det første år, hvor Antvorskov Skole og LTL afholdte en kommunal turnering i LEGO Space for 3. og 4. klasser.