Presse

8.D er i matematikfinale

6. marts 2018

8.D på Antvorskov Skole har kvalificeret sig til finalen i Nordisk Matematikkonkurrence og er en blandt otte klasser fra hele landet, der er med i finalen.

Folkeskoleelever vinder pris for bølgeenergi-anlæg

13. november 2017

En gruppe elever fra en folkeskole i Slagelse har netop vundet en konkurrence for børneforskere. De har lavet et anlæg, der kan omdanne bølger til elektricitet.

Børneforskere laver elektricitet af bølger

10. november

Ambitionerne er høje på en folkeskole i Slagelse, hvor en gruppe elever vil omdanne havets bølger til vedvarende energi.

Aurora skraber bunden - og løfter eleverne

8. november 2017

Søstjerne efter søstjerne dratter ud af nettet og over i den store sorte spand på Auroras dæk. 7.A fra Antvorskov Skole i Slagelse var tirsdag inviteret ombord på Aarhus Universitets forskningsskib Aurora, der netop nu er i gang med et tre uger langt skoleprojekt kaldet »Hovedet i Havet«. 

Når læreren ikke altid skal være den klogeste

Oktober 2017

Filmproduktion, programmering og molekylærgastronomi er naturlige emner på skoleskemaet på Antvorskov Skole. Her arbejder alle skolens elever med teknologi som en vigtig del af undervisningen.

"Vi ser mennesket først." Antvorskov Skole har erklæret krig med diagnoser

12. oktober 2017

På Antvorskov Skole forsøger man at undgå diagnoser til eleverne, og skolen ekskluderer færre elever end mange andre af kommunens skoler. Det handler om menneskesyn og om at satse på, hvad der skal til for at få børn til at lykkes i stedet for at komme af med dem.

Det regnede med opfindelser

6. oktober 2017

175 elever fra 7. årgang på Antvorskov Skole, Stillinge Skole og Vemmelev Skole har i den seneste tid tænkt opfindsomme tanker, og torsdag blev idéerne under det fælles tema »Vand på godt og ondt« præsenteret og bedømt i Antvorskov-hallen ved den anden lokalefinale i Antvorskov Skoles Learning TechLab.

Ditte fra 8.D udtaget til international mentorordning

9. september 2017

1000 piger fra hele verden er blevet udvalgt til mentorprogrammet "1000 Girls, 1000 Futures". Ditte Tibert Stoltze fra 8.D på Antvorskov Skole er en af dem.

Elever bygger fremtidens huse

17. august 2017

Et hus i New York med egen robot og swimmingpool på taget? På Antvorskov Skole har eleverne fundet krystalkuglen frem og er kommet op med deres bud på, hvordan vores boliger ser ud om 30 år.

To millioner kroner fra A. P. Møller fond til tre skoler

16. maj 2017

På Antvorskov Skole, Flakkebjerg Skole og Hashøjskolen har man netop modtaget to millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læringskonsulent: Derfor får jeg pædagogisk gåsehud

10. maj 2017

Med LearningTechLab er det nogle helt andre elever end dem, der normalt har siddet på forreste række, som kommer frem. De oplever pludselig, at skolen giver mening, fortæller Dorte Kamstrup, der er konsulent på Antvorskov Skole i Slagelse.

Klar til 'Take off' i LEGO Education Space 3-2-1...!

8. maj 2017

Det summer af liv på Antvorskov Skole. For de fleste en helt almindelig torsdag, men for 3. og 4. årgang en dag ventet med sommerfugle i maven. Det er turneringsdag i LEGO Education Space.

Unge Forskere

26. marts 2017

De kan noget med teknik og forskning på Antvorskov Skole i Slagelse. Hele 15 elever på seks forskellige hold fra Antvorskov Skole var blandt de regionale vindere i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence »Unge Forskere« i Sorø. Yderligere fire hold havde kvalificeret sig i Bjerringbro tidligere på ugen.

Lærer: Jeg skal ikke være den klogeste i klasselokalet

20. marts 2017

På Antvorskov Skole i Slagelse har man indført teknologi og programmering som en fast del af skemaet. Det har fået lærerne til at nytænke deres egen rolle i klassen. Her skal de ikke længere være de klogeste. De skal i stedet være dem, der sætter rammerne.

Robotter og rumtoiletter overtog skolekantinen i Antvorskov

17. marts

I alt 17 klasser fra fem deltog i konkurrencen LEGO Space på Antvorskov Skole, hvor der blev dystet i forskning, markedsføring og robotkørsel.

Ni skoleklasser til filmfestival

11. marts 2017

Ved en filmfestival i biografen Panorama i Slagelse skal ni skoleklasser fra fire skoler i Slagelse Kommune vise de 14 bedste dokumentarfilm, som de har arbejdet med en uge.

”Skal vi slet ikke have matematik i dag?!”

9. februar 2017

To timer om ugen går eleverne i 1.D på Antvorskov Skole på jagt efter diamanter, mens de løser opgaver på vidt forskellige niveauer – og har tid nok til at tale om matematik med deres lærer, Mie Bang.

Skoleelever laver fyrværkerikampagne

14. december 2016

5.D er en af de skoleklasser, der har lavet en video om fyrværkeri. De vandt deres kategori med filmen ”Fyrværkeri-rim”.

Forskningspris til børn for deres kur mod eksamensangst

9. november 2016

Elever fra Antvorskov Skole i Slagelse har opfundet et apparat, der skal kurere eksamensangst. De har netop vundet en pris og dermed chancen for at gå videre til verdensmesterskabet i USA.  

Slagelse hæver overliggeren

7. november 2016

Hvilken utrolig lørdag på Antvorskov Skole: Her var 250 lokale unge - ambitiøse, engagerede, dygtige - forsamlet i konkurrence om at udvikle ny positiv teknologi. Elever fra Vemmelev skole, Flakkebjerg og Hashøjskolen deltog sammen med bl.a. Antvorskov-elever. Hvorfra Team Fanatic vandt og går videre.

Børn vil kurere eksamensangst med teknologi

4. november 2016

Elever har udviklet et apparat, der sender beroligende vibrationer mod huden, når man skal til eksamen. Teknikken er inspireret af en kat, der spinder. Robotforsker er imponeret.

Robot får elever til at tænke innovativt

1. november 2016

"Vi kunne se, at eleverne var motiverede for at arbejde med det, og at de kunne komme frem til mange sjove løsninger. Det er et simpelt system, som vi også kan reparere, hvis noget går i stykker", fortæller science-lærer Michael Fynsk.

Turbo på skolevirkeligheden

16. juni 2016

Elever fra Antvorskov Skole, som har arbejdet med Den Åbne Skole var med, da Slagelse Kommune lancerede den nye fælles portal "Skolen ind i virkeligheden".

DLF hjælper lærere til at tage imod flygtningebørn

15. juni 2016

Vores lærere Beate Løvlund Vestergaard og Darim Mohammad var glade for at høre andres erfaringer med modtagelse af flygtningebørn i skolen.

Et kik til stjernerne

Juni 2016

Skole med profil: Selv om man har sin gang på en folkeskole, behøver alt ikke at være så jordbundet. Antvorskov Skole har haft besøg af den dansk astronaut Andreas Mogensen.

Skolelederforeningens fagblad Plenum var på besøg.

Læs på linket s. 42. 

De unge talenter fra Slagelse

10. maj 2016

Vi vil gerne have flere unge forskere og flere unge ind i naturfag og videnskab, og det gør man noget ved i Slagelse - ikke mindst på Antvorskov skole. De lokale talenter havde forleden astronautbesøg. Her ser vi et vinderprojekt med en særlig anti-dehydreringskop for ældre.

Da selveste astronauten landede i Slagelse

3. maj 2016

Vor egen danske astronaut Andreas Mogensen mødte frem i Slagelse foran skoleelever - og fortalte inspirerende om sine fantastiske, unikke oplevelser 400 km ude i rummet.

Antvorskov-elever fik besøg af en rigtig astronaut

28. april 2016

Der var stjernespækket besøg, da Danmarks første astronaut Andreas Mogensen tog en tur til Antvorskov Skole.

Vinderkop kan sladre om de ældre

27. april 2016

En kop, der overvåger, om ældre får nok at drikke vandt i kategorien teknologi ved Unge Forskere. Det er elever fra Antvorskov Skole, der har opfundet den.

Fremtidens forskere kommer fra Antvorskov Skole

8. april 2016

Science klasserne fra Slagelse Kommune står med 10 projekter i finalen for 20 procent af finaleprojekterne når vinderne af »Unge forskere« skal kåres i Forum i København fra den 24. til den 26. april.

10 hold Unge Forskere klar til finalen

4. april 2016

Antvorskov Skole er stærkt repræsenteret i den landsdækkende konkurrence Unge Forskere, hvor 10 af skolens hold har kvalificeret sig til finalen.

Elever prøver at bygge hjælpe-robotter til plejehjem

22. januar 2016

En spise-robot var et af projekterne, da 8. klasses elever på Antvorskov Skole i denne uge arbejdede med at bygge robotter, der kan hjælpe ældre og personalet på et nærliggende plejehjem. En lektor fra DTU underviste i ny dansk robotteknologi.

Rent lotteri om danske børn får teknologiforståelse

20. januar 2016

"Det store skolelotteri" kalder professor Ole Sejer Iversen danske børns chance for at få lært det 21. århundredes nødvendige kompetencer. For selvom kompetencer som teknologisk mestring og kompleks problemløsning er tænkt ind i fagene, så er der ingen centralt fastlagte kriterier for, hvad eleverne skal have lært, eller faste krav til lærernes kvalifikationer.

Et halvt år med didaktisk udvikling

22. december 2015

Det første halve år er gået i LearningTechLab’s store A.P. Møller-projekt, og det er tid til at gøre status over første del af projektet. Samtidig er vi allerede i fuld gang med forberedelserne af det næste halve år. Et halvår hvor vi skal afrunde A.P. Møller projekterne og samtidig lægge de næste spor for at videreudvikle vores vision for LearningTechLab

Niende klasse på Antvorskov skole – og den digitale virkelighed. Workshop om opbygning af hjemmesider, der gør en forskel

2. december 2015

Innovation, tech-videnskab og digitalisering er gået hen og blevet såkaldte buzz-words, ikke kun i dagens Danmark, men så sandelig også i den danske folkeskole. 9. årgang overraskede David Ledstrup, som roser eleverne for deres evne til at reflektere.

Elever bygger for fremtiden

23. november 2015

På LearningTechLab udfordres eleverne af deres egen nysgerrighed. Ved at samarbejde med virksomheder og forskere får eleverne en rolle, hvor de er med til at skabe udvikling i samfundet.

Skoleleder: Min pligt at give elever naturlig tilgang til teknologi

23. november 2015

Fagligt svage blomstrer op, andre får et kick, og nogle opdager evner, de ikke anede, at de havde. På Antvorskov Skole er teknologi og engineering en integreret del af undervisningen på alle klassetrin - for fremtidens skyld.

Det er sjovere, når læreren ikke blander sig

18. november

Tal, bogstaver og samarbejde. Det er bare nogle af de ting, som eleverne i 0.D på Antvorskov Skole i Slagelse lærer, når de arbejder med den søde robot-bi, Bee-Bot. Men det vigtigste er, at det er sjovt - og at læreren ikke blander sig så meget.

Når noget er svært, er det federe, når det lykkes

13. november 2015

Man lærer mere, når man selv får lov at designe og bygge ting i undervisningen. Især hvis det er svært, og man er nødt til at lave det om. Det mener to 8. klasseselever fra Antvorskov Skole i Slagelse, der har bygget en rumrobot til ESA.

Skoleelever: Science og it er vores fremtid

11. november

De bruger adskillige timer af deres fritid på at programmere og forske. Hvorfor? Fordi det er spændende, naturligvis, men også, fordi det er fremtiden. Mød de to 9. klasseselever Mikkel og Gustav fra sciencelinjen på Antvorskov Skole i Slagelse.

Her får eleverne lov til at lære med hænderne - og det er altså sjovest

9. november 2015

Her bor robotter til programmering fra Lego Mindstorm og VEX side om side med 3D-printere, Raspberry Pi-computere og masser af andet udstyr. LearningTechLab er dog mere end et lokale med det nyeste udstyr. Det er en måde at tænke læring på.

KlimaZirkus Building Workshop afviklede finale på projektet ”BLOK 3”

4. november 2015

Til finalen i skolekonkurrencen om Blok 3, som blev afholdt på Avedøreværkets grund, dystede 250 elever fra Langhøj Skolen i Hvidovre og Antvorskov Skole. Eleverne skulle give kreative bud på fremtidens energiproduktion.

Amerikansk ambassadør på besøg på Antvorskov Skole

4. november 2015

Den populære amerikanske ambassadør Rufus Gifford var i går på besøg hos 8. og 9. årgang på Antvorskov Skole, det bl.a. handlede om det amerikanske valg.

Der blev også tid til en rundvisning i LearningTechLab, hvor ambassadøren hørte om nogle af elevernes spændende projekter.

Folkeskoleelever i Slagelse finder nye ideer til genbrug af plastik

To 9.-klasser på Antvorskov Skole i Slagelse har i den forgangne uge udarbejdet konkrete ideer til at genbruge plastikken i vores hverdag. Det er sket i samarbejde med de danske plastvirksomheders brancheforening Plastindustrien og den grønne tænketank CONCITO’s Klimaambassade.

Blok 3 - Skoleelever udvikler fremtidens kraftværk

21. september, 2015

Kreativitet og opfindsomhed er i fokus, når ca. 225 syvende klasse-elever på Antvorskov Skole i Slagelse og Langhøjskolen i Hvidovre i uge 39 skal give deres bud på fremtidens kraftværk

Cyklister kan tænde lamper på Fodsporet

18. september, 2015

Fodsporet på den nedlagte jernbane mellem Slagelse og Næstved og andre cykelstier er meget mørke om aftenen i vinterhalvåret, men normal gadebelysning er dyr, og lamperne vil ofte være tændt, uden at nogen egentlig har brug for deres lys

Innovation og entreprenørskab er kodeordene for LearningTechLabs store A P Møller-projekt. Projektet gennemfører vi sammen med Flakkebjerg Skole, Hvilebjergskolen og Hashøjskolen. Vores mål er at skabe grobund for en kultur der bygger på brugen af nyeste teknologi, innovative læringsprocesser og tydelige mål til elevernes læring

Arduino – en velfærdsteknologisk datarobot-arm, der kan servere piller for patienten i sengen – er resultatet af undervisningen i en 9. klasse på Antvorskov Skole ved Slagelse.
Robotten, konstrueret af tre af skolens elever, har vundet 2. pladsen i en konkurrence for unge forskere og er et eksempel på, hvad undervisning i programmering i folkeskolen kan ende med.

Tre meget spændende finaledage i Forum i København for Unge Forskere blev afsluttet med en præmieoverrækkelse, hvor H.K.H. Prins Joachim og undervisningsminister Christine Antorini overrakte præmier.Finalen i Unge Forskere endte med otte præmier til elever fra Antvorskov Skole, og en pris for ”Årets Lærere” til Michael Fynsk og Helle Haim.

Please reload