Unge Filmskabere

Unge Filmskabere i samarbejde med Station Next

 

Skoleåret 2015/2016 blev første år, hvor LearningTechLab begyndte at fokusere på film. Det skete i samarbejde med filmskolen Station Next, som afholdt lærerkurser og stillede med professionelle filmfolk i løbet af filmprojekterne.

 

Filmåret forløb med to projektuger, hvor 4. og 5. årgang arbejdede med film i den ene projektuge, mens 8. årgang arbejdede med film i begge ugerne og afsluttede den sidste uge med en filmfestival. De elever med de bedste film blev belønnet med 4 dages filmlejrskole hos Station Next i Hvidovre.

Filmprojekt mellemtrin

 

Der er forskel på filmprojekter, alt efter om man arbejder på mellemtrinnet eller i overbygningen. Både i forhold til kompetencer og mål.

 

For en mere simpel filmproduktion kørte mellemtrinnet med udgangspunkt i to temaer:

1. Fortrykt manus, hvor idéudviklingen springes over og filmholdet får udkast til en kort film.

2. Remake af en reklamefilm, hvor filmholdet får givet en reklamefilm, som ramme/efterligne så præcist som muligt, samtidig med at de tilpasser det til de midler og rammer der er til rådighed.

 

Filmprojekt overbygning

 

I overbygningen kørte filmprojektet i tre klasser på 8. årgang, som kørte to forløb med film i skolens to projektuger.

 

I overbygningen blev filmproduktionen også kørt med udgangspunkt i to genrer:

1. Kortfilmen som genre, hvor der er fokus på, at eleverne udvikler deres egen fortælling - manuskriptet. Derudover at de omsætter det til en film ved at træffe bevidste valg om mediets virkemidler.

2. Dokumentargenren, hvor man, ved at lade de unge selv finde ideerne og bearbejde dem videre, opnår stor dybde i stoffet, og dette bliver levendegjort for de unge, når de skal ud og filme råmaterialet.

 

Filmfestival 

Vores mål er at gøre filmproduktion til et fast element i skoleåret, som en slags pendant til Unge Forskere. For at gøre filmproduktionen mere motiverende for eleverne arbejder vi derfor på en fast filmfestival for Slagelse Kommunes skoler.

 

Vores første filmfestival afholdt vi i skoleåret 2015/2016, dog kun for vores egne elever. Således havde alle elevernes film premiere i Panorama i Slagelse, hvorefter en jury fra Station Next kårede de bedste film inden for fem kategorier.

Allerede i skoleåret 2016/2017 blev filmfestivalen udvidet, og andre skoler blev inviteret til at deltage. Denne gang i en dokumentarfilmfestival.